رشته مدیریت بازرگانی DBA
یکی از رشته های پرطرفدار مدیریتی، مدیریت بازرگانی است. این رشته با گرایش های متعدد به دانش پژوهان امکان ادامه تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را می دهد.
ضروری ترین مهارت های لازم برای موفقیت در رشته مدیریت بازرگانی، برخورداری از روابط عمومی بالا در ارتباط با دیگران، قدرت تمرکز و دقت بالا، توانایی تجزیه و تحلیل و برخورداری از توانایی ارزیابی راه های مختلف حل مسئله است.
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی
مهم ترین هدف رشته مدیریت بازرگانی شامل آشنا سازی دانشجویان با مبحص های مرتبط به مدیریت و بازار، شناخت فرآیند های خرید و فروش، نحوه ارتباط با مشتریان، بازاریابی و ارائه خدمات می شود.
بازارکار رشته مدیریت بازرگانی بسیار خوب است. دانش آموختگان این رشته می توانند با اتخاذ مهارت های مختلف اعم از شناخت تئوری های مدیریت، تکنیک های متعدد و توانایی سازمان دهی قدرت حل مسائل را پیدا نمایند و در عرصه کسب و کار و محیط کارآفرینی فعالیت نمایند.
اکثر افرادی که در زمینه کارآفرینی موفق هستند، تحصیل کرده ی رشته مدیریت بازرگانی می باشند.
دانش پژوهان رشته مدیریت بازرگانی پس از فارغ التحصیلی می توانند در عرصه های ذیل مشغول فعالیت شوند:
· در سمت مسئول امور مالی در موسسات مالی
· به عنوان مدیر اجرایی در سازمان های بازرگانی، دولتی و صنعتی
· به عنوان مشاور مدیریت در سازمان ها
· انجام فعالیت های مرتبط به بازاریابی
· فعالیت در بخش فروش سازمان ها و ادارات
· فعالیت در عرصه صادرات و واردات کالا
شایان ذکر است فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی می توانند در صورت کسب اطلاعات لازم و افزایش دانش و مهارت های خود در کار های تحقیقاتی و پژوهشی مهم موسسات بازرگانی فعالیت کنند.
مهارت و توانایی های ضروری برای تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی
· دقت بالا و توجه به جزئیات
· برخورداری از روابط عمومی بالا و توانایی برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان
· داشتن ذهن خلاق و توانایی تجزیه و تحلیل مسائل و ارائه راهکار برای حل مشکلات مدیریتی
· علاقه به مدیریت و بازاریابی
بهتر است بدانید که طول دوره تحصیل در رشته مدیریت بازگانی در دوره کارشناسی 4 سال می باشد.
مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی
فارغ التحصیلان رشته بازاریابی در طول تحصیل اطلاعات کافی ، در زمینه امور مالی ، امور اقتصادی و امور انسانی کسب می کنند و با زمینه های مختلف بازریابی و بازرگانی آشنا می شوند. این افراد با کسب مهارت و اطلاعات کافی می توانند در سمت مدیراجرایی یا مشاور مدیریت در سازمان ها و شرکت های بازرگانی و دولتی مشغول به کار شوند.
توصیه می شود دانشجویان در دوران دانشجویی ، علاوه بر تحصیل ، تجربه کار عملی را نیز کسب نمایند.
بازار کار مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی بین الملل
دانشجویان رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی بین الملل ، با وظایف سازمان های بازرگانی داخلی و بین المللی ، صادرات و واردات ، مسائل بازارهای بین المللی ، مسائل مربوط به توسعه بازار ، انطباق فرهنگی و … آشنا می شوند.
تسلط بر زبان انگلیسی ، روابط عمومی بالا و توانایی ارتباط با مشتریان ، از عوامل موفقیت در این رشته می باشد. فارغ التحصیلان با افزایش مهارت هی خود ، می توانند در شرکت های بین المللی و تجاری به فعالیت بپردازند.
مدیریت بازرگانی گرایش مالی
فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی گرایش مالی با مهارت هایی که در طول تحصیل در زمینه روابط انسانی ، بازاریابی ، امور مالی و اقتصادی کسب می کنند ، می توانند در سازمان ها و موسسات مالی به فعالیت بپردازند.
لازم به ذکر است ، این قبیل افراد با دانشجویانی که مدیریت مالی و حسابداری خوانده اند نیز روبرو هستند و باید برای دستیابی به موفقیت باید ، اطلاعات و مهارت های خود را افزایش دهند.
بازار کار مدیریت بازرگانی گرایش بیمه
فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی گرایش بیمه پس از اتمام دوران تحصیل می توانند به عنوان مدیر اجرایی یا مشاوربیمهای در شرکت ها و سازمان های بیمه فعالیت نمایند. این افراد با افزایش مهارت های خود می توانند به انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی که در ارتباط با شرکت های بیمه است ، بپردازند.
در صورتی که فارغ التحصیلان علاقه مند به کار فروش می باشند و از روابط عمومی بالایی برخوردار باشند ، می توانند به عنوان عامل فروش شرکت های بیمه فعالیت کنند.
منبع